Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Δημοτικός Κινηματογράφος

Επανάληψη προβολής παιδικής ταινίας

Λόγω μεγάλης προσέλευσης στη χθεσινή προβολή σας ενημερώνουμε ότι η ταινία κινουμένων σχεδίων «Γέτι, ο χιονάνθρωπος των Ιμαλάϊων» θα προβληθεί και σήμερα Πέμπτη 23/7/2020 στις 9.00 μ.μ.  Η προγραμματισμένη για απόψε ταινία «Μάντεψε ποιος ήρθε για τα γενέθλιά σου» θα προβληθεί στις 11.00 μ.μ.

Αλλαγή προγραμματισμένης προβολής 16/17 Ιουλίου

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 16/17 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία Τζότζο (Jojo Rabbit)   

Ο Τζότζο ζει με τη μητέρα του που είναι αντίθετη με το καθεστώς (η Σκάρλετ Γιόχανσον υποψήφια για Όσκαρ Β’ γυν. ρόλου εδώ) και ενώ παλεύει με τον άλλο του εαυτό, που εμφανίζεται πάντοτε δίπλα του ως ένας σκανδαλιάρης Χίτλερ έτοιμος να τον χειραγωγήσει, ανακαλύπτει μια μέρα ότι στο σπίτι του κρύβεται μια λίγο μεγαλύτερή του Εβραιοπούλα. Η παρουσία της κοπέλας θα του πολλαπλασιάσει τα προβλήματα, τις αμφιβολίες για την ορθότητα όσων μαθαίνει στη νεολαία του Χίτλερ καθώς και τα διλήμματα. Από ένα ατύχημα, ο Τζότζο δεν θα μπορέσει να σταλεί στο Μέτωπο, όπως τα άλλα αγόρια της ναζιστικής ομάδας του και παραμένοντας στο σπίτι θα ωριμάσει και σιγά-σιγά και θα αλλάξει χαρακτήρα παρά την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί για την απόλυτη αφοσίωσή του στον Χίτλερ.

Μια αντιναζιστική σάτιρα του Νεοζηλανδού (με καταγωγή από τη φυλή των Μαορί), σκηνοθέτη Τάικα Γουαϊτίτι, που εντάσσεται στην κατηγορία των φιλμ «Η ζωή είναι ωραία» του Μπενίνι και πηγαίνοντας πιο πίσω, στο κλασικό «Ο μεγάλος δικτάτορας» του Τσάπλιν. Το φιλμ είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Caging Skies» της Κριστίν Λέουνενς (2004)

Έναρξη λειτουργίας Δημοτικού Κινηματογράφου

Για 14η συνεχή χρονιά και αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός Κινηματογράφος Δερβενίου «Το Διάλειμμα» ξεκινά τη λειτουργία του την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020. Φέτος όμως η “νέα κανονικότητα” που διαμορφώθηκε εξαιτίας της νόσου Covid-19 επιβάλλει νέους κανόνες τόσο στη λειτουργία του κινηματογράφου όσο και στη συμπεριφορά των θεατών. Έτσι, λοιπόν, ενημερώνουμε τους φίλους του Δημοτικού κινηματογράφου που τόσα χρόνια τον στηρίζουν με την παρουσία και το ενδιαφέρον τους και εφιστούμε την προσοχή τους για τα παρακάτω: Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ και του ΕΟΔΥ: 

  • Οι θέσεις των θεατών είναι συγκεκριμένες σε αριθμό και κατά συνέπεια περιορισμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Τα καθίσματα και τα τραπέζια έχουν συγκεκριμένη διάταξη και δεν μετακινούνται.
  • Επιβάλλεται απόσταση ασφαλείας-κενό ανά δύο καθίσματα. Μέγιστος αριθμός ομάδας θεατών τα 4 άτομα.
  • Απαραίτητη η χρήση μη ιατρικής μάσκας για το προσωπικό και για τους θεατές μόνο κατά την είσοδο-αναμονή στην έκδοση εισιτηρίων, όπου και πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μ.
  • Ανάλογη απόσταση πρέπει να τηρείται και κατά την έξοδο των θεατών.
  • Η προβολή θα είναι ενιαία, χωρίς διάλειμμα.
  • Θα υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό στην είσοδο και έξοδο του κινηματογράφου.

Η μη τήρηση των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή προστίμου ή και σε διακοπή της λειτουργίας του κινηματογράφου μας. Για αυτό και παρακαλούμε όλους να ακολουθούν τις παραπάνω οδηγίες αλλά και τις υποδείξεις του προσωπικού του κινηματογράφου που θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή των προβολών και την προστασία της υγείας των θεατών. Γενικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τα άλλα άτομα.

Ώρα έναρξης προβολών : 10.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης παιδικών ταινιών : 9.30 μ.μ.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να απολαύσουμε κάτω από τον έναστρο ουρανό τις καλύτερες ταινίες της φετινής παραγωγής όλων των μεγάλων κινηματογραφικών εταιρειών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
• Στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ www.iliaskatsoulis.gr
• Το πρόγραμμα θα διατίθεται και σε έντυπη μορφή στο ταμείο του κινηματογράφου, στο Δημαρχείο στο Δερβένι, στο ΚΕΠ Δερβενίου, στο βιβλιοπωλείο Γκαϊνά, στο ζαχαροπλαστείο «Γλυκιά Συμφωνία».

Καλό κινηματογραφικό Καλοκαίρι!!