Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Μουσική εκδήλωση παρουσίασης ψηφιακού δίσκου (cd)

This event has ended

Πρόγραμμα

Ελεάννα Ζεγκίνογλου
Τραγούδια από τον δίσκο “Φελλός” σε ποίηση και στίχους Πόλυ
Κυριάκου
Ήρθες μα δεν είχες τι να πεις Φελλός

Φωνή: Ελεάννα Ζεγκίνογλου
Πιάνο: Μαριάννα Νικολακοπούλου

Οδυσσέας Ηγουμενίδης
Από την Σουίτα για Πιάνο “Πίνακες”
Δον Μανουέλ
Σενιόρα Σαμπάσα Γκαρσία
Γαλατού του Μπορντώ

Πιάνο: Οδυσσέας Ηγουμενίδης
Παναγιώτης Παπούτης
Τραγούδια από τον κύκλο “Songs of Love and Death” (Τραγούδια του Έρωτα και του Θανάτου)
Absence (Απουσία)
As time goes by (Καθώς ο χρόνος περνά)

Φωνή: Κυριακή Τριανταφύλλου Πιάνο: Παναγιώτης Παπούτης

Χρήστος Γκόντζος
Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Κωστή Παλαμά
Οι Θεοί
Ο Θεός μου
Προσευχή των πρώτων ανθρώπων
Στοχασμός των τελευταίων ανθρώπων

Φωνή: Χρυσόστομος Καλογριδάκης
Πιάνο: Χριστόφορος Μίντζας

Μιρέλλα Ομουρλόγλου
“Ταξίδι” (από την Jazz Σονάτα)
Sarabande (από την Σουίτα για Πιάνο)

Πιάνο: Παναγιώτης Παπούτης

Άγγελος Μάγκος
Κύκλος τραγουδιών “Στροφή” σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη
Στροφή
Άρνηση
Εις μνήμην
Ρίμα

Φωνή: Κυριακή Τριανταφύλλου
Πιάνο: Πατρίσια Αρένας

Λίγα λόγια για τα έργα…

Ελεάννα Ζεγκίνογλου
Δύο τραγούδια από το νέο album “Φελλός” σε στίχους και ποίηση Πόλυ Κυριάκου, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 από το Ogdoo Music Group. Και τα οχτώ τραγούδια της συλλογής , περιγράφουν μέσα από τους στίχους και τις μελωδίες τους σύγχρονες ανθρώπινες ιστορίες που εκτυλίσσονται μεταξύ τριών χωρών και δύο ηπείρων (Αθήνα , Νέα Υόρκη, Λευκωσία ).

Οδυσσέας Ηγουμενίδης
Το έργο είναι εμπνευσμένο από πίνακες του Ισπανού ζωγράφου Francisco de Goya (1746 –1828). Οι εν λόγω πίνακες, συνδυάζονται μέσα από την μουσική σε ένα ενιαίο, αρμονικό σύνολο. Έτσι, το αθώο πρόσωπο του «Δον Μανουέλ» θα ακολουθήσει η τρυφερή αλλά θλιμμένη «Σενιόρα Σαμπάσα Γκαρσία» σε μία διαδρομη που καταλήγει στην λυρικά αγνή «Γαλατού του Μπορντώ».

το συναίσθημα του Έρωτα και την απώλεια
του Θανάτου, που αποτελούν διαχρονικές αιτίες έμπνευσης για την Τέχνη. Δύο καταστάσεις τόσο διαφορετικές αλλά τελικά και τόσο συναφείς στην ζωή κάθε ανθρώπου. Εξάλλου τι αξία θα είχε η ανθρώπινη ζωή χωρίς τον Έρωτα; Και ό,τι κι αν ζήσουμε θα είχε την ίδια σημασία αν δεν γνωρίζαμε πως κάποτε όλα θα τελειώσουν…;

λιου. Τέσσερα τραγούδια σε
ποίηση του Κωστή Παλαμά για φωνή και πιάνο. Εμπλουτισμένα με θέσεις και αντιθέσεις συνθέτουν μια μουσική και ηχητική ερμηνεία για να επενδύσουν τον λόγο του ποιητή. Μακριά από αισθητικές και νεωτεριστικές αντιλήψεις στοχεύουν στο κλασσικό και διαχρονικό άκουσμα των ποιητικών μας θεμάτων όπως γεννήθηκαν μέσα στην ιστορία.

Γιώργου Σεφέρη. Κάθε ταξίδι είναι και μια αναζήτηση… Για νέους τόπους, για άλλους δρόμους, για μέρη που ίσως ακόμη και να μην υπάρχουν αλλά έχουμε την ανάγκη να επισκεφτούμε. Ίσως να μην χρειάζεται πάντα στην αναζήτηση αυτή να ταξιδέψει το σώμα μας αλλά να αρκεί μόνο το να απελευθερωθεί το πνεύμα μας…

Η Sarabande (Σαραμπάντα) είναι μέρος από την Σουίτα για Πιάνο. Στο έργο αυτό δημιουργείται μία νοητή γέφυρα ανάμεσα στον 17ο αιώνα (εποχή που άνθισε η Σουίτα) και το σήμερα. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν διάλογο μεταξύ δύο εποχών και πως μπορεί ένας δημιουργός να αντλήσει έμπνευση από το παρελθόν για να δημιουργήσει το μέλλον.

συλλογή του μεγάλου ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Από αυτή την συλλογή, τέσσερα ποιήματα ντύθηκαν με μουσική. Το κάθε κομμάτι αποτελεί μια ματιά στον χαρακτήρα και τον εσωτερικό κόσμο του ομώνυμου ποιήματος, κρατώντας όμως την κοινή ταυτότητά τους και την αίσθηση της ενότητας της συλλογής.