Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Έλαμψαν και φέτος οι Φιλαρμονικές μας την 28η Οκτωβρίου!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν γι’ ακόμη μια χρονιά οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου τόσο στο Δερβένι, όσο και στο Ξυλόκαστρο.

Ακόμη μεγαλύτερη αίγλη προσέδωσαν στην ξεχωριστή αυτή για τους Έλληνες ημέρα οι Φιλαρμονικές του Ξυλοκάστρου και του Δερβενίου, με τις μελωδικές τους πινελιές, που εξήραν το ελληνικό μας αίσθημα.

Κάθε χρόνο, σε κάθε σημαντική στιγμή, οι Φιλαρμονικές μας δείχνουν ένα μοναδικά επαγγελματικό πρόσωπο, προσφέροντας τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο πολιτισμό. Τις ευχαριστούμε θερμά!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που μας έστειλε η Φιλαρμονική Δερβενίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Στις 10:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και τον Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος, οι Δ/ντές των σχολείων, εκπρόσωποι από Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμούς, Σωματεία, Συλλόγους κλπ.

Μετά την δοξολογία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.

Ακολούθησε η παρέλαση, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής, καθώς και των μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου, παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

 Κατά τη διάρκεια της παρέλασης η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου παιάνισε το πατριωτικό εμβατήριο “Κορόιδο Μουσολίνι – Μπράβο Κολονέλο” σκορπώντας ενθουσιασμό και ρίγη συγκίνησης στον κόσμο καταχειροκροτούμενη.

Μπορείτε να βρείτε στιγμιότυπα στο παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/embed/DLFUHlB8uT8?si=8ZQ-njKBN2IaEnnU

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *