Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Προβολές ταινιών ανιμέισον για όλη την οικογένεια

Παρασκευή 7 Ιουλίου – 21:00 στον θερινό κινηματογράφο “Ηλέκτρα” Ξυλόκαστρο & Κυριακή 9 Ιουλίου – 21:00 στον θερινό κινηματογράφο «Το διάλειμμα», Δερβένι

Οι φετινές προβολές περιλαμβάνουν δύο περίφημες ταινίες ανιμέισον και πραγματοποιούνται με την επιμέλεια του ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, αλλά και τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας με ταινίες ανιμέισον για όλη την οικογένεια. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα δούμε στον θερινό κινηματογράφο “Ηλέκτρα” στο Ξυλόκαστρο, την ταινία “The Bears’ Famous Invasion”, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Μια ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία του Lorenzo Mattotti, βασισμένη στο ομώνυμο αγαπημένο παιδικό ιταλικό βιβλίο, που έγραψε και εικονογράφησε το 1945 ο σπουδαίος Ιταλός συγγραφέας Dino Buzzati. Θα δούμε τις περιπέτειες μιας ομάδας αρκούδων που ζουν στα βουνά της Σικελίας υπό τις διαταγές του βασιλιά Leonzio. Κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα σκληρού χειμώνα, οι αρκούδες μένουν χωρίς φαγητό και έτσι αποφασίζουν να εισβάλουν στο Μεγάλο Δουκάτο της Σικελίας για να μπορέσουν επιβιώσουν.
Ο Leonzio όμως, ελπίζει επίσης να βρει εκεί και τον γιο του, Tonio, που είχε απαγάγει κυνηγοί λίγα χρόνια νωρίτερα. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 6 ετών και πάνω. Με ελληνικούς υπότιτλους.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, ακολουθεί το “Πολύχρωμο όνειρο”, στον θερινό κινηματογράφο “το διάλειμμα στο Δερβένι, σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας. Η ταινία του σκηνοθέτη Jan Balej, που απέσπασε το βραβείο “Τσεχικός Λέοντας” το 2020 στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων, το σημαντικότερο βραβείο της χώρας, είναι μια περιπέτεια γεμάτη έξυπνο χιούμορ, που ασχολείται με το διαχρονικό θέμα της σύγκρουσης μεταξύ της απεριόριστης εξουσίας από τη μία και της επιθυμίας για ελευθερία, γενναιότητα και αγάπη από την άλλη. Μια ομάδα καλλιτεχνών φτάνει στο Νησί ενός παντοδύναμου ηγεμόνα, όπου επικρατεί αυστηρή αστυνομική επιτήρηση. Μια ανεπιτυχής βολή από κανόνι κατά τη διάρκεια της παράστασής τους, θα προκαλέσει μια σειρά απρόσμενων γεγονότων. Ο νεαρός Ντριν, η Τούβη και ο γλάρος Νάθαν θα εμπλακούν σε μια άνιση μάχη με την ολοκληρωτική διοίκηση, που θα αλλάξει τελικά τις μοίρες όλων των κατοίκων του νησιού – ανθρώπων και γλάρων. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών και πάνω. Με ελληνικούς υπότιτλους.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *