Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Φεστιβάλ Αριστοναύτες | 6 Ιουλίου – 9 Ιουλίου 2023 – Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες ετοιμάζεται για τη δεύτερη έκδοσή του και μας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο γεμάτο καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η αγαπημένη περιοχή μεταμορφώνεται μέσα από τον πολιτισμό και μας προσκαλεί να τη δούμε με διαφορετικό βλέμμα. Συναυλίες με τη διεθνούς φήμης μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη, αλλά και με την αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, δύο προβολές ταινιών ανιμέισον για όλη την οικογένεια, τρεις εικαστικές εκθέσεις, πέντε εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλους, ανοιχτές συζητήσεις στο Aristonautes Lab και θεματική βραδιά ποίησης, συγκροτούν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023, που για ακόμη μία χρονιά κινείται στους άξονες της αειφορίας, της τέχνης και της συνύπαρξης.

Η φετινή θεματική, που διατρέχει όλες τις δράσεις, έχει τίτλο «Με το βλέμμα του θεατή», θέτοντας στο επίκεντρο τον ρόλο του κοινού, του αποδέκτη της τέχνης. Η διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι και πάλι τετραήμερη, από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου 2023.

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Ηλίας Κατσούλης και το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο και υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που μετά την πολύ επιτυχημένη του έναρξη το περσινό καλοκαίρι, συνεχίζει να διεκδικεί τη θέση του δυναμικά στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας μας, χάρη στις πρωτότυπες και καινοτόμες δράσεις του.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις συνδυάζουν δημιουργικά διαφορετικές μορφές τέχνης, ενώ οι δράσεις απευθύνονται στους κατοίκους του Δήμου, που ξαναζούν την περιοχή τους μέσα από την τέχνη. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν λιγότερο γνωστές ομορφιές του Δήμου, αλλά και το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρό της.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *