Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου ανοίγει για τα παιδιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου (μέλος του δικτύου βιβλιοθηκών της ΕΒΕ), ανοίγει τις πόρτες της στα παιδιά, υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Σημειωματάρια Τέχνης» .

Το εκπαιδευτικό υλικό για τα εργαστήρια, το εικαστικό υλικό, η θεματική βιβλιογραφία και το κεντρικό θέμα των φετινών δράσεων, έχει προταθεί από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος .

Η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Σημειωματάριο Γλυπτικής», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 10.00-11.30 π.μ. στον χώρο της βιβλιοθήκης, με την εκπαιδευτικό κ. Ελίνα Μενούνου.

Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη της γλυπτικής, να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του Γιάννη Χαλεπά, να έρθουν σε επαφή με λογοτεχνικά έργα σχετικά με την τέχνη της γλυπτικής και να εκφραστούν δημιουργικά κατασκευάζοντας ένα μικρό γλυπτό, με την τεχνική του πηλού.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων παιδιών θα είναι έως 16. Σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης το εργαστήριο θα επαναληφθεί την ίδια ώρα, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. 

Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια τις καθημερινές, στα τηλέφωνα 2743360219 και 2743360203.

Επίσης, το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από 1η Νοεμβρίου είναι:

  • Πρωί (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) 10.00-12.30
  • Απόγευμα (Τετάρτη, Πέμπτη) 18.30-20.00 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *