Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Τιμητική Εκδήλωση για τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κο Κωνσταντίνο Γ. Βαγενά

Μία άκρως ενδιαφέρουσα τιμητική εκδήλωση για τον εξαίρετο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κο Κωνσταντίνο Γ.Βαγενά, πραγματοποίησε ο Δ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, το Σάββατο, στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Βαγενάς έχει ρίζες από το τόπο μας, κατάγεται από τη Ρίζα Ξυλοκάστρου.

Είναι αυτός ο Έλληνας επιστήμονας, που επιχειρεί να ξαναγράψει τη Φυσική.

Μαζί με συνεργάτες του, φέρνουν επανάσταση στην επιστημονική γνώση, έχοντας αναπτύξει το ανατρεπτικό μοντέλο των περιστρεφόμενων λεπτονίων (RLM), το οποίο αν επαληθευτεί πλήρως, τότε θα πρέπει να γραφτούν εκ νέου τα βιβλία της Φυσικής παγκοσμίως.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με το καλωσόρισμα του Δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κου Βλασίου Τσιώτου, ο οποίος υπήρξε παλαιός φοιτητής του κου Κωνσταντίνου Βαγενά.

Ακολούθησε η προσφώνηση από τον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας Αρχαίας Αρχιτεκτονικής, Ακαδημαϊκό κο Εμμανουήλ Κορρέ.

Για το έργο και τη προσωπικότητα του κου Κωνσταντίνου Βαγενά, μίλησαν εκλεκτοί καθηγητές, συνεργάτες του, όπως οι κύριοι Ξενοφών Βερύκιος (Παν/μιο Πατρών), Αλέξανδρος Κατσαούνης (Πρόεδρος Τμ. Χημικών Μηχανικών Παν/μιου Πατρών), Βασίλης Νεστορίδης (ΕΚΠΑ), Ηλίας Αϋφαντής (ΑΠΘ)

και ο νεαρός συνεργάτης του Διονύσης Τσούσης (Stanford University).

Στη συνέχεια αφού αναγνώστηκε το πολύ σπουδαίο βιογραφικό του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού κου Κωνσταντίνου Βαγενά, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κος Βλάσιος Τσιώτος, τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη παρουσία του στο τόπο μας, καθώς και για τη διαχρονική του συνεισφορά στην Επιστήμη και ανάδειξη της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας ΔΙΕΘΝΩΣ.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Καθηγητής, συγκινημένος για την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο του, ιδιαίτερα στο τόπο του και δη σε ένα θέατρο που φέρει το όνομα του ποιητή που θαυμάζει, του Άγγελου Σικελιανού.

Αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στις ρίζες του, μίλησε με ιδιαίτερο ζήλο, για το τρίπτυχο «ΦΩΣ-ΥΛΗ-ΝΕΤΡΙΝΑ», αυτά τα μυστηριώδη αιθέρια σωματίδια, άγνωστα στους περισσότερους.

Κλείνοντας η βραδιά, ο υπεύθυνος όλης της διοργάνωσης αντιδήμαρχος κος Αναστάσιος Λόντος, ανέβηκε στο βήμα, τον ευχαρίστησε και προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες επιστήμονες.

Την βραδιά τίμησε πολύς κόσμος των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών, όπως:

ο Γ.Γ.Υπουργείου Παιδείας κος Γεώργιος Βούτσινος,

ο τέως πρ. του Συμβουλίου Επικρατείας κος Νίκος Σακελλαρίου,

ο επίτιμος Καθηγητής Ακαδημαικός ,ομότιμος Καθηγητής Ιατρικών Σχολών Παν/μιων Ιωαννίνων και Αθηνών αντίστοιχα

κος Χαράλαμπος Μουτσόπουλος και η σύζυγος του κα Φωτεινή Σκοπούλη, τέως Υφ/ργός Υγείας,

ο Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας Παν/μίου Κρήτης, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών κος Δημήτριος Θάνος,

ο κος Κωνστανίνος Γαλιώτης Καθηγητής Παν/μίου Πατρών

ο κος Συμεών Μπεμπέλης καθηγητής ΤΜ. Χημικών Μηχανικών

ο κος Γιάννης Μουρούλης Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος,

ο κος Βλάσης Μαυραντζάς καθηγητής ΤΜ. Χημικών Μηχανικών

ο κος Πλάτων Μαγκριώτης καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας Παν/μίου Πατρών, όπως επίσης φοιτητές, μαθητές, συγγενείς του τιμώμενου Καθηγητή Ακαδημαικού κου Κωνασταντίνου Γ.Βαγενά και απλοί πολίτες.

Ομολογουμένως ήταν μια εξαιρετική, διαφορετικής όψης εκδήλωση, διαφωτιστική, ενημερωτική και κατατοπιστική, επιστημονικής σημασίας και επιπέδου.

Μια εκδήλωση που πραγματικά έδωσε άλλη πολιτιστική διάσταση στο τόπο μας, αναδεικνύοντας το κύρος της Επιστημονικής Κοινότητας της Ελλάδας.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *