Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Wonder Woman 1984

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 25/7 στις 22:00


Περιπέτεια 2020 | | Διάρκεια: 151′

Η πρώτη αυτόνομη περιπέτεια της Wonder Woman ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, μιας και είχε νοστιμίσει με χάρη το κατσούφικο σινε-σύμπαν της DC. Να όμως που η αναμενόμενη συνέχειά της έχει υποστεί καθολική αφαίμαξη κάθε φρεσκάδας και έμπνευσης, πιθανότατα λόγω της υπερβολικής αυτοπεποίθησης των συντελεστών της. Έχοντας στο νου τους κάτι πολύ ανώτερο από μια απλή υπερηρωική περιπέτεια, οι παραγωγοί δοκιμάζουν στο πρώτο σίκουελ τα όρια της πετυχημένης συνταγής τσιτώνοντάς τα προς κάθε κατεύθυνση: της κωμωδία, της πολιτικής αλληγορίας και του κοινωνικού σχολίου. Πόσο αποτελεσματικά, όμως, μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά στο κοινότοπο στόρι ενός άπληστου επιχειρηματία ο οποίος προσπαθεί να πάρει στην κατοχή του μια μαγική πέτρα και να αποκτήσει ανεξέλεγκτες υπερδυνάμεις; Αυτή φυσικά θα πέσει στα χέρια της Νταϊάνα, η οποία δουλεύει ως αρχαιολόγος σε νεοϋρκέζικο μουσείο, αλλά στη μέση θα μπει και μια γεμολόγος με προβλήματα θηλυκότητας, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή της Αμαζόνας πριγκίπισσάς μας.

Η κινηματογραφική εκτέλεση είναι πολύ χειρότερη της σεναριακής ιδέας, με δυο (ψιλοαχρείαστες) εισαγωγικές σκηνές δράσης και κατόπιν τούτου απολύτως τίποτα το πραγματικά θεαματικό. Κλαψιάρικο ρομάντσο, διαρκείς αναφορές στις κυρίαρχες, μισαλλόδοξες τραμπικές απόψεις, #MeToo διδακτισμός και όλος ο χολιγουντιανός μελοδραματισμός σε ένα πανηγύρι αφέλειας και αμπελοφιλοσοφίας. Μάξουελ Λορντ (ο κακός): «Μπορείς να έχεις τα πάντα» – Wonder Woman: «Δεν μπορείς να έχεις τα πάντα. Μπορείς να έχεις μόνον την αλήθεια».

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς. Πρωταγωνιστούν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Κρίστεν Γουίγκ, Πέντρο Πασκάλ, Ρόμπιν Ράιτ, Κόνι Νίλσεν. ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 151΄. Διανομή: TANWEER.