Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Οικογενειακοί δεσμοί

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 18/7 στις 22:00


Θρίλερ 2020 | | Διάρκεια: 144′

Συνηθισμένος να κινείται σε ανάλαφρους τόνους («Big Eden», «Η Πέτρα του Σκανδάλου», «Monte Carlo»), ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τόμας Μπεζούκα αλλάζει απότομα κινηματογραφική κατεύθυνση διασκευάζοντας ένα μυθιστόρημα του Λάρι Γουότσον. Συντονίζεται με τη μοντέρνα «εμφυλιοπολεμική» θεματική του αμερικανικού σινεμά και μας εκπλήσσει κάνοντας μια τολμηρή αφηγηματική στροφή σε μια ιστορία η οποία ξεκινά σαν ένα βαρύ οικογενειακό δράμα: μετά το θάνατο του γιου τους, ο πρώην σερίφης Τζορτζ Μπλάκλετζ και η γυναίκα του Μάργκαρετ προσπαθούν να ξεπεράσουν τη θλίψη τους μεγαλώνοντας το μικρό εγγονάκι τους. Όταν, όμως, η νύφη τους ξαναπαντρεύεται και ξαφνικά φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση με τον καινούριο, κακότροπο σύζυγό της και τον μικρό, οι Μπλάκλετζ αποφασίζουν πως πρέπει να τους αναζητήσουν, ανήσυχοι για την ασφάλεια του εγγονού τους.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια μίνι οδύσσεια στην επαρχιακή, «απολίτιστη» Αμερική, η οποία βάζει σε δοκιμασία τη σχέση και τις αξίες του ηλικιωμένου ζευγαριού. Οι αντοχές του μάλιστα, φυσικές και ψυχικές, θα δοκιμαστούν σε μια απρόσμενα βίαιη αντιπαράθεση με το οικογενειακό δίκαιο μιας άλλης εποχής, σπρώχνοντας αυτό το άνισο, μα παλιομοδίτικα γοητευτικό νεογουέστερν (υπάρχει και η απαραίτητη ινδιάνικη παρουσία) σε ένα αιματηρό τελικό ξεκαθάρισμα. Μια μάχη για το αμερικανικό μέλλον (ο ανήλικος εγγονός) η οποία έχει προετοιμαστεί με διηγηματική υπομονή και σεναριακή εγκράτεια. Χωρίς ανατροπές, αλλά και χωρίς αλληγορικούς διδακτισμούς.

Σκηνοθεσία: Τόμας Μπεζούκα. Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Ντάιαν Λέιν, Λέσλι Μάνβιλ, Κάιλι Κάρτερ, Ράιαν Μπρους. ΗΠΑ. 2020.