Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 5 – 14 Φεβρουαρίου

“Παλεύοντας για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, διεκδικούμε το αύριο του πλανήτη”

Ξεκινάει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, διαδικτυακά, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά, οι λάτρεις των ταινιών τεκμηρίωσης σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν on line  και δωρεάν 55 ταινίες του εκλεκτού διεθνούς προγράμματος του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου, «Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που παραδοσιακά φιλοξενείτο στις αίθουσες 9 πόλεων κάθε Ιανουάριο,  θα πραγματοποιηθεί στο Διαδίκτυο με όλη τη ποικιλομορφία του, και θα επισκεφθεί τους θεατές στο σπίτι τους, επεκτείνοντας έτσι την γεωγραφική του εμβέλεια. Αυτό που τώρα οργανώνεται διαδικτυακά, είναι προπομπός του Φεστιβάλ που ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία  τον Μάιο.  Οι ταινίες που επιλέχθηκαν για το φετινό Φεστιβάλ όχι μόνο αντικατοπτρίζουν μία πρωτοτυπία και αισθητική αριστεία, αλλά προσφέρουν πολλές διαφορετικές πολιτιστικές και κοινωνικές εμπειρίες και απόψεις. Πενήντα δύο σκηνοθέτες από 29 χώρες συμμετέχουν συνολικά στο πρόγραμμα και μας καλούν ν’ ανοίξουμε τα μάτια μας στον κόσμο, έτσι όπως αυτοί τον έχουν αντιληφθεί και αποτυπώσει, άλλοτε σκληρά, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε νοσταλγικά, άλλοτε με κριτική και άλλοτε με συμπάθεια. Οι ταινίες στο κεντρικό αφιέρωμα «Διεκδικώντας την ελευθερία» θα μας κάνουν να καταλάβουμε ότι το να κάνεις ένα ντοκιμαντέρ δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απόλυτη αναγκαιότητα. Θα μας κάνουν να καταλάβουμε την παγκόσμια ανάγκη μας για διαπολιτισμικό διάλογο και κατανόηση της διαφορετικότητας».

Δείτε περισσότερα στο επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου.

Με 5 πανελλήνιες πρεμιέρες ξεκινάει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου!

Με πέντε εκλεκτές ταινίες τεκμηρίωσης -όλες σε πανελλήνια πρώτη προβολή- κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, το Διεθνές  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Διαδίκτυο,μέσω της ιστοσελίδας του https://www.peloponnisosdocfestival.com.  
Πρόκειται  για τις ταινίες: Eating an Elephant (Ρωσία 2020), CHADDR – A River Between Us (Γερμανία 2020), The Journey of Javier Heraud (Περού, 2019), BEDU Beddna Naiesh (Ιταλία 2020) και το BASSIL’ORA (Ιταλία 2019) , που εντάσσεται στο Αφιέρωμα “Διεκδικώντας την Ελευθερία”.

Υπενθυμίζουμε ότι για να παρακολουθήσετε το online πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ακολουθείτε τα εξής βήματα:
1.Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα https://www.peloponnisosdocfestival.com
2.Επιλέγετε Σύνδεση και Δημιουργία Νέου λογαριασμού
3.Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε ΕΓΓΡΑΦΗ.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας να πατήσετε επιβεβαίωση από το email σας!

Υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα, η κάθε ταινία είναι διαθέσιμη από τις 00:00 και για 24 ώρες. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, επιτρέπονται μέχρι 200 θεάσεις, γι’ αυτό βιαστείτε!