Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Απρόσμενος Έρωτας

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/7 – 22:00

ΤΡΙΤΗ 14/7 – 22:00

Κομεντί 2018 || Διάρκεια: 128′

Παραγωγός («Ο Γιος της Νύφης», «Λεονέρα») και σεναριογράφος («Δύο και Δύο», «10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά») πολλών επιτυχιών του αργεντίνικου σινεμά, ο Χουάν Βέρα περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για μια ενήλικη ρομαντική κομεντί: την ιστορία επανεφεύρεσης ενός ερωτικού πάθους, το οποίο σχεδόν πάντα έχει εκλείψει προ πολλού σε μια έγγαμη σχέση 25 χρόνων. Όπως αυτή του Μάρκος και της Άννα, οι οποίοι, αφού ο γιος τους φύγει στην Ισπανία για να σπουδάσει, συνειδητοποιούν πως βιώνουν ένα υπαρξιακό κενό. Το αποδέχονται χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις και υστερίες, ενώ αποφασίζουν να χωρίσουν ξέροντας αλλά και ταυτόχρονα μη ξέροντας ακριβώς γιατί.

Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Χουάν Βέρα με τους: Ρικάρντο Νταρίν, Μερσέντες Μοράν, Ζαν – Πιέρ Νόερ

Αυτή η αντιφατική αίσθηση του «ούτε μαζί σου ούτε χωρίς εσένα» (από τη «Γυναίκα της Διπλανής Πόρτας») αναστρέφεται και αποτυπώνεται εξαιρετικά στον «Απρόσμενο Έρωτα», την κινηματογραφική υπόθεση δύο καλογραμμένων χαρακτήρων που, ως ενήλικοι, ευφυείς και μορφωμένοι, γνωρίζουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με ειλικρίνεια. Γύρω τους, μια χούφτα συγγενών και φίλων προσφέρουν εναλλακτικές απόψεις πάνω σε όσα σκέφτονται ο Μάρκος και η Άννα για τη συνύπαρξή τους, την επιθυμία, τη μοναξιά και τη δημιουργία μιας άλλης ζωής από την αρχή.

Οι εργένικες και παράλληλες καθημερινότητες του πρώην ζευγαριού διαθέτουν μια χαριτωμένη αμεσότητα, αλλά το εσωτερικό κενό δεν γεμίζει τόσο εύκολα, σε μια ενήλικη κωμωδία σχέσεων που προσπαθεί να απαντήσει στις ώριμες ερωτικές ανησυχίες των «50 και». Πρόκειται για διαλογικό σινεμά (το σενάριο θα μπορούσε να ήταν διασκευή θεατρικού έργου), με σπιρτόζικο πνεύμα κι εγκεφαλικό χιούμορ, δέσμιο όμως των μακρών διαλόγων και μιας προβλέψιμης, συντηρητικής (κινηματογραφικά και ιδεολογικά) λογικής, η οποία δεν διαφέρει από εκείνη μιας τυπικής χολιγουντιανής rom com.